понедељак, 30. април 2012.

Četrnaesta kontrola :)

Ova nedelja je bila uspešnija od prethodne ;)
Moj dragi i bebica su upoznali Doktorku, i mislim da je to bila ljubav na prvi pogled :)
Doktorka je pogledala novu analizu krvi, dala dodatne savete vezane za gvožđe i kalijum, malo promenila jelovnik i slatko se ispričala sam nama :)

Približila sam se sledećem milestone-u - BMI u kategoriji prekomerena težina, da se oslobodim kategorije gojaznost :) Još samo malo... nadam se već sledeće nedelje, mada velika su iskušenja ove nedelje: prvomajski uranak ili u prevodu roštilj i ostale đakonije, izlet na Palić itd.

Početne mere:
116.7kg, 48.7% masti, BMI = 38.1
Četrnaesta nedelja:
93.2kg, 40.2% masti, BMI = 30.4

уторак, 24. април 2012.

Trinaesta kontrola :(

Nisam sujeverna, ali ove nedelje baš se nisam proslavila... Što bi naš narod rekao - Ćorak. Ni gore, ni dole, ni plus, ni minus u kilogramima :(

Masti su se smanjile za 1.40%, što je dobro i znači da se salce ipak topilo a malo su mišići ojačali...

Moram priznati da me to malo uzdrmalo, uz sve ostalo što mi se dešava ovih dana... brdo nekih stresnih stvari koje zavise od mene ili ne zavise od mene ali me uzrujavaju (bebi niče prvi zubić pa srećica neutešno plače), poklela sam u ponedeljak popodne posle kontrole i pojela jednu vanilicu. Krivo mi je zbog toga, ali šta da radim - trudiću se da ne ponovim.

Početne mere:
116.7kg, 48.7% masti, BMI = 38.1
Trinaesta nedelja:
95.3kg, 41.3% masti, BMI = 31.1

уторак, 17. април 2012.

Dvanaesta kontrola :)

Prethodna nedelja (pogotovu vikend) su bili puni iskušenja kojima sam uglavnom uspešno odolela :)

Doktorka mi je ostavila samo jedno voće - grejp i sok od 2 limuna, što je prošlu nedelju učinilo prilično gorkim iskustvom ;)

Veliki petak je prilično glatko prošao - tunjevina Rio Mare i masline za doručak, grejp za užinu, pečeni oslić i salata za ručak i opet tunjevina za večeru.
Ofarbali smo deset domaćih jaja u lukovini, pomalo išarali travčicama iz našeg parka i zaista su nam odlično ispala uskršnja jaja ove godine :)

Nedelja je bila kritičan dan ove nedelje, zbog Uskrsa i suprugovog rođendana. To je značilo brdo, možda čak i planinu ukusne hrane koju je, kao i svake godine, spremila moja mama.
Doručkovala sam pre polaska svoja ćureća prsa bez soli i kiselo mleko, a za ručak sam malo "zgrešila", ali zaista malo - parčence pite sa sirom, supa (ostali gosti su jeli belu čorbu, tj supu sa dodatom pavlakom i jajima, a ja sam sipala sebi odvojeno pre začinjavanja), dve minijaturne sarmice od zelja, salata i jedno parče jagnjetine bez masnoće. Tortu sam preskočila. Mesnu večeru sam zamenila jabukom.

Baš sam danas u razgovoru sa Doktorkom konstatovala da bih inače ja pojela barem tri puta više hrane, a zapravo mi je ovo bila prava mera. Ja sam bila sita i zadovoljna, a oprostila sam se od još 1.9kg.
Jedino je moja mama bila tužna jer sam tako "slabo" jela :)
Evo, javno se izvinjavam i priznajem da je sve bilo savršeno ukusno, ali da mi jednostavno nije trebalo više :)


Početne mere:
116.7kg, 48.7% masti, BMI = 38.1
Dvanaesta nedelja:
95.3kg, 42.7% masti, BMI = 31.1

понедељак, 9. април 2012.

Jedanaesta kontrola :)

Dobro je, nisam se ni ove nedelje 'obrukala' :)
Otišlo je nešto malo više od 2 kg, a ja sam dobila zadatak - u narednoj nedelji treba da rezultat bude između 2 i 2.5kg. Ovaj domaći zadatak otežava činjenica da je ove nedelje Uskrs i rođendan mog dragog muža... I jedno i drugo znači da će unaokolo biti ukusne hrane i divnih slatkiša, a treba se odupreti svemu tome. Nadam se uspehu :)

Doktorka mi je izgleda trajno ukinula hranu posle 19h, a ove nedelje sam ostala i bez svojih ukusnih voćnih užina. Taj obrok se sveo na grejp i limunadu od dva limuna... Hmmmm, vidim ja - biće ovo jedna kisela nedelja ;)

Početne mere:
116.7kg, 48.7% masti, BMI = 38.1
Deseta nedelja:
97.2kg, 43.7% masti, BMI = 31.7

понедељак, 2. април 2012.

Deseta kontrola :)

Napokon, opet dvocifrena težina!!! Juuhuuu :)

Početne mere:
116.7kg, 48.7% masti, BMI = 38.1
Deseta nedelja:
99.3kg, 43.2% masti, BMI = 32.4